2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü Bilkent Üniversitesi Bilkent Konser Salonunda bir konferans verdi. Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Özçelik’in sunuş konuşmasından sonra kürsüye çıkan Sancar, Türkiye’nin çeşitli liselerinden davet edilen öğrencilere “DNA Onarımının Mekanistik Temeli” isimli Nobel Dersini aktardı. Okulumuzdan beş öğrencinin davet edildiği etkinlikte, öğrencilere matematik, fizik, kimya, biyoloji ve yabancı diller derslerine önem vermelerini öğütleyen Sancar; spor, sanat gibi aktiviteleri de ihmal etmemelerini söyledi. Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel ödülünü kazanmaktan çok Nobel ödülüne giden yolun daha keyif verici olduğunu da ifade etmiştir.

Bilim çevresinin heyecanla karşıladığı konferansta okulumuzu temsil eden öğrencilerimizi kutlarız.