Özel Ege Lisesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu gerekli tüm koşulları eksiksiz yerine getirerek Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “Temiz Havuz Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü bir yıl boyunca yüzme havuzumuzda gerekli incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme ve ölçümlerin sonucunda havuz hijyeni ve havuz suyu kalitesi standartlarını sağladığı tespit edilen Özel Ege Lisesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzuna “Temiz Havuz Sertifikası” verildi. Okulumuz İzmir’deki eğitim kurumları içinde bu sertifikaya sahip tek okuldur.

Yüzme havuzumuz, 25 metreye 12.5 metre boyutunda, 2 metre derinlikte yarı olimpik kapalı bir havuz olup il, ilçe okullar arası müsabakalara ev sahipliği yapmaktadır. Okul saatleri içinde öğrencilerin, okul saatleri dışında dışarıdan gelen kuruluşların hizmetine sunulmaktadır. Su hijyen değerleri günde üç kez ölçülmekte, standart havuz suyu değerleri sabit tutulmaktadır. Havuz filtresi 28 santigrat derecedeki suyu, bir mikrona kadar filtre etme kapasitesine sahiptir. Üç adet kameranın eşlik ettiği kapalı devre kamera sistemi ile havuz izlenmekte ve kullanıcıların güvenliğine özen gösterilmektedir. Havuzumuz 220 kişilik tribün kapasitesi, ses sistemi, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi ile kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.