Ata’yı Anma Günü albümü için...

Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle andık. Özel Ege Lisesinde gün boyu yapılan törenlerde Atatürk’ün Selanik’te başlayıp Dolmabahçe’de son bulan hayatı, silah arkadaşları, savaşları, barışları, dostları; Türk ulusunun var olma mücadelesiyle eş zamanlı olarak anlatıldı.

Tüm öğrencilerimizin katıldığı bahçe töreni 10 Kasım 2015 Salı günü saat 9.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sunuculuğunu Gülçin Zeynep Çalandağ’ın yaptığı tören,  Türkçe Öğretmeni Özlem Barut’un ‘Büyük Lider Atatürk’ konulu konuşması ve lise öğrencisi Can Polat’ın sunduğu  ‘İşte O Atatürk’ adlı şiiriyle sürdü. Tören 2. sınıf öğrencisi A. Miray Yalaz’ın yaptığı ‘Atatürk’ü Seviyorum’ konulu sunumla sona erdi.

Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yapılan törenler 9.30 ve 13.30’da iki ayrı oturum halinde gerçekleşti. Özel Ege Lisesi okul yönetimi, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katıldığı ‘Biz Atatürk’ün Yanındaydık’ konulu program büyük beğeniyle karşılanarak ayakta alkışlandı. Türkçe Bölümünün liseli öğrencilerimizle hazırladığı izlence Özel Ege Lisesinin yüz akı çalışmalardan biri olarak hafızalardaki yerini aldı.

Akşam programında ise Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun sunumu, Eraslan Vakfının katkılarıyla düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma Konseri’ne Özel Ege Lisesi olarak ev sahipliği yaptık. Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunulduğu konserde koro sanatçılarından oluşan topluluk ve solist Derya Öyünç sahne aldı.

Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Tüm dünyaya ilham veren ilkeleri ve eserleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.