Fransızca öğrenilen ülkelerde Mart ayının “Francophonie” ayı olarak kutlanması nedeniyle İzmir Fransız Kültür Merkezinin açtığı “Dix Mots- On Sözcük” yarışmasında öğrencilerimiz başarı göstererek dereceye girmişlerdir. Fransızca Öğretmeni Sırma Kuzukulak önderliğinde çalışan öğrenciler İzmir’deki Fransızca öğreten okullar arasında düzenlenen yarışmada ortaokul kategorisinde fotoroman çalışmasıyla ikincilik ödülünü, hikâye çalışmasıyla da jüri özel ödülünü kazandı.

İzmir Fransız Kültür Merkezindeki törende öğrencilerimize ödüllerini Fransız dil ve kültür alanında dilbilim ve didaktik profesörü olan Jean Claude BEACCO verdi. Töreninin ardından Prof. Dr. BEACCO dilbilimi konusunda verdiği konferansa Fransızca öğretmenleri katıldı.

Ödül alan öğrencilerimiz Can Portakal, Semra Ece Akat, Ekin Günüşen, Damla Yücearslan, Can Düzen ve Zeynep Şener’i kutlar, başarılarının devamını dileriz.