Özel Ege Lisesi öğrencileri, yurt dışı işbirliklerimiz kapsamında İtalya’nın Roma kentinde 10-18 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan Harvard Model Congress Europe (HMCE) Konferansı’na katıldı. Öğrencilerimiz, evrensel sorunların tartışıldığı konferansta farklı ülkeleri temsil ederek, o ülkeler adına sorunlara çözüm önerileri getirmişlerdir.

Öğrencilerimiz konferansı başarıyla tamamladıktan sonra üç gün boyunca Roma’da Collosseum, Fontana di Trevi, Forum, İspanyol Meydanı, Pompei, Navona Meydanı gibi tarihi ve turistik yerleri gezmişlerdir. Vatikan’da yer alan San Pietro Kilisesini ve Vatikan Müzelerini de ziyaret etmişlerdir.

Yabancı dil bilgilerini geliştirmek için çaba harcayan, dünya sorunlarıyla yakından ilgilenip sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda da kendini geliştirerek görüşlerini ifade eden öğrencilerimiz, kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak önemli bir uluslararası deneyim elde etmişlerdir.

Özel Ege Lisesi 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri  Alin Biçer, Nur Eraslan, Deniz Ersoy, Efe Keleş, Yiğit İşbir, Naz Delibaş, Pelin Bademkıran, Nazım Kaan Metli, Oğuzhan Öter, İpek Ertem, Berkecan Peker ve Doğa Turak’tan oluşan ekibimize İngilizce Öğretmeni Pınar Dursun ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Simge Akkın liderlik etmiştir.

Ülkemizi ve okulumuzu konferansta başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutlarız.