Özel Ege Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya daha imza attı. Öğrencilerimiz Avrupa Birliği tarafından doğa bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına ilgi duyan gençler arasında düzenlenen bilim yarışması SciChallenge 2017’ye damgasını vurdu. Lise öğrencilerimiz Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Dr. Onur Akpınar'ın yaptığı "Early Cancer Detection Chip" isimli proje Türkiye'yi temsil edecek tek proje olarak 12 Avrupa finalisti arasına girdi.

Gençlere sağlık, materyal bilimi, iklim değişikliği, üç boyutlu yazıcılar, enerji, nanobiyoteknoloji, yaşlılık ve sosyal medya gibi 50 farklı konudan biri ile ilgili fikirlerini projelendirerek sosyal medya aracılığıyla poster, sunum veya video paylaşabildikleri bir ortam sağlayan SciChallenge 2017’ye Avrupa’dan toplam 437 proje başvurdu. Hem sosyal medya hem de jüri oylaması sonucunda, sağlık kategorisinden başvuran öğrencilerimiz Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Dr. Onur Akpınar'ın yaptığı "Early Cancer Detection Chip" isimli proje; STEM kategorisinden başvuran öğrencilerimiz Evren Geydirici ve Müge Demirsoy tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Batuhan Alparslan’ın yaptığı “The Performance Effect of TiO2 Usage in DMFC” isimli proje; kök hücre kategorisinden başvuran öğrencilerimiz Doğa Dağ ve Semra Ece Akat tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Cansel Baransel'in yaptığı "Deguelin’s Effect on Pancreatic Cancer Stem Cells" isimli proje yarı finale kalan 193 proje arasına girerek büyük bir başarı gösterdi.

Daha sonra yarı finalistler arasından 20-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Viyana'da yapılacak olan SciChallenge 2017 final yarışmasına katılmak üzere 12 Avrupa finalisti belirlendi. Lise öğrencilerimiz Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud’ın hazırladığı proje, 15-20 yaş aralığında Türkiye'yi temsil edecek tek proje olarak Avrupa finalistleri arasına seçilerek okulumuza büyük gurur yaşattı.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Öğrencilerinizin projelerini anlattığı YouTube linki: