Özel Ege Lisesinde Sivil Savunma Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi. Okulumuz konferans salonunda Sivil Savunma Kolu danışma öğretmenlerimiz Necmi A. Buran ve Tolga Duman, 7. sınıf öğrencilerine seminer verdi. Bu seminerde sivil savunma kavramı, tedbirleri, sığınak, karartma, ikaz alarm işaretleri, kimyasal, biyolojik, nükleer silahlar ve korunma tedbirleri hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. Etkinlikler deprem tatbikatı ile devam etti. Öğrenciler sınıflarında 20 saniye süren çömel-tutun-korun uygulamasını gerçekleştirdikten sonra 2 dakika içinde sınıflarını boşaltarak sorunsuz bir şekilde toplanma alanında öğretmenleri ile birlikte yerini aldı. Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan son etkinlikte 10. sınıf öğrencilerimiz için konferans salonunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından uygulamalı olarak temel afet bilgilendirme semineri yapıldı.