Bu yıl 28 Mart- 03 Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanan 52. Kütüphane Haftası okulumuzda değişik etkinliklere sahne oldu. Kütüphanemiz tarafından “Biz Kitap Okuyoruz” adlı okuma etkinlikleri düzenlenmiş, okulumuzun bahçesinde öğrencilerden oluşan  “Biz Kitap Okuyoruz Müzik Korosu” çeşitli şarkılar seslendirmiştir. Bu haftaya özel olarak öğrencimiz Elif Ceren Yağan kütüphanemizde yan flüt dinletisini sunmuştur.

Kitaplar geleceğin ışıklı bir yoludur
Kitaplar yükselişin kanadıdır koludur

Kıymetini bilebilsek
Sevgisini içebilsek
Öğüdünü tutabilsek
Kütüphane, kütüphane

3. sınıflara yönelik Kasım ayında başlayan “Biz kitap okuyoruz” okuma kampanyasında 3- D Sınıfından Nida Sevgin birincilik,  Defne Telciler ikincilik, Bade Mecik üçüncülük Hayat Kurtbeyoğlu dördüncülük ödülü elde etmiştir. Ödülleri öğrencilerimize kütüphanemizde verilmiştir.  2015-2016 öğretim yılında Özel Ege Lisesi Kütüphanesini en etkin şekilde kullanan kitap kurdumuz ise 3-D sınıfından Can Zemzem olmuştur. Öğrencilerimizin kitaplarla dostluğunun bir ömür boyu sürmesini dileriz.