Özel Ege Lisesinin geleneksel hale getirdiği Okul Öncesi Çalıştayı bu yıl Eraslan Vakfının katkılarıyla dokuzuncu kez gerçekleşti. Uzman Klinik Psikolog Nilay Uğurlu ve Psikilojik Danışman Utku Nefesoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı çalıştay büyük ilgi gördü.

Çalıştay albümü için tıklayınız ...

İzmir’deki 40 okul öncesi eğitim kurumundan 162 öğretmen ve eğitim yöneticisinin katıldığı çalıştay Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı öğrencisi Türkü Yıldırım’ın piyano dinletisiyle başladı. İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol’un açılış konuşmasının ardından sunumlara geçildi. Paralel oturumlarda Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde Uzman Klinik Psikolog Nilay Uğurlu tarafından “Olumlu Davranış Geliştirme -Pozitif Disiplin”, Konferans Salonunda ise Psikolojik Danışman Utku Nefesoğlu tarafından “Etkili ve Güzel Konuşma; Konuşmada Duygu, Canlı Konuşma, Güçlü Nefes, Anlaşılırlık” konuları eğitimcilerle paylaşıldı. İnteraktif ortamlarda gerçekleştirilen sunumları eğitimciler ilgiyle izledi. Sunumların ardından İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol Nilay Uğurlu’ya, Ortaokul Müdür Yardımcısı Betül Ernas Utku Nefesoğlu’na teşekkür belgelerini takdim etti. Çalıştaya gelen okul öncesi öğretmenlerinin hepsine katılım belgesi verilirken tüm okullar 18 Mart 2017 Cumartesi günü saat 13.30-15.30 arasında gerçekleşecek olan Özel Ege Lisesi Okul Öncesi Bilim Şenliği’ne davet edildi.

Özel Ege Lisesi ve Eraslan Vakfının okul öncesi öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerinin artırılmasında önemli bir hizmet olarak gerçekleştirdiği çalıştaya katılan okulların yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Nilay Uğurlu Kimdir?

Uzman Klinik Psikolog Nilay Uğurlu, ilköğretim eğitimini Özel Ege Lisesinde tamamladıktan sonra, Bornova Anadolu Lisesinden mezun oldu ve ardından Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümünü onur öğrencisi olarak tamamladı. Şu an İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikolojik Gelişim ve Danışma Merkezinde klinik psikolog olarak çalışmaktadır.

Utku Nefesoğlu Kimdir?

Psikolojik Danışman Utku Nefesoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunudur. Arsen Gürzap ve Can Gürzap liderliğinde seslendirme eğitimi almıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi akademik personeline 2003 yılında eğitimler vermeye başlamış; ardından Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde eğitimler vermeye devam etmiştir.