Özel Ege Lisesi Vlll. Okul Öncesi Çalıştayı Eraslan Vakfının katkılarıyla okulumuz yerleşkesinde gerçekleşti.   İki değerli konuşmacının katıldığı çalıştayda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Ebru Aktan, “Seslerle Buluşmak: Erken Çocukluk Döneminde Bir Okuma Serüveni” konulu sunumunu yaptı. Paralel oturumda ise Özel Ege Lisesi Rehberlik ve Danışmanlık Birimi Rehber Öğretmeni Uzman Psikolog Esen Dinçel “Derin Bir Nefes Al: Kendini İyileştirme Yöntemleri” konulu çalışmasını gerçekleştirdi.

İzmir’deki 35 okul öncesi kurumdan 173 öğretmen ve eğitim yöneticisinin izlediği çalıştay, ana sınıfı öğrencimiz Ayaz Şahin’in Country Gardens, Over The Waves adlı eserleri piyanoda seslendirmesiyle başladı. İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol’un açılış konuşmasıyla sunumlara geçildi. Sunumların ardından konuşmacılara teşekkür belgelerini veren Şenol, katılımcılara teşekkür etti.

Özel Ege Lisesi ve Eraslan Vakfının okul öncesi öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerinin artırılmasında önemli bir hizmet olarak gerçekleştirdiği çalıştaya katılan okulların yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ebru Aktan Acar Kimdir?

Doç. Dr. Ebru Aktan Acar, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunudur. Yüksek lisans ve doktorasının ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaya başladı. 2002 yılında yardımcı doçent, 2010 yılında doçent unvanını elde etti. Halen aynı üniversitede İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları arasında okul öncesi dönemde okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları,  dünyadaki alternatif erken çocukluk eğitimi modelleri, barış eğitimi ve farklılıklara saygı gibi konular yer almakta olup, çok sayıda yurt içi- yurt dışı yayınları ve proje çalışmaları bulunmaktadır.

Esen Dinçel Kimdir?

Uzman Psikolog Esen Dinçel, Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirmiştir. Aynı üniversitede Uygulamalı (Klinik) Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 20 yıldır eğitim alanında çalışan konuşmacının özel çalışma alanlarından bazıları; stres yönetimi, performans kaygısı, ergenlerle iletişimdir.