Özel Ege Lisesi, öğrencilerinin dil bilgilerini uluslararası alanda sertifikalandırmak amacıyla kullandığı program ve İngilizce dijital sınav uygulamaları ile onların ihtiyaç duydukları 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.  Bu hedef doğrultusunda Yabancı Diller Bölümü tarafından 2016-2017 öğretim yılında başlatılan Özel Ege Progress Test Uygulamaları kapsamında öğrencilerimiz kendi İngilizce seviye ve becerilerini ölçme fırsatı da bulmaktadır. Özel Ege Progress Test ile öğrencilerimiz bilgisayar laboratuvarlarında kendilerine özel kulaklık ve mikrofonları kullanarak seviyelerine göre belirlenmiş İngilizce sınavları cevaplamaktadır. Bu sınavlar sayesinde okuma, yazma ve dil bilgisi becerilerinin yanı sıra öğrencilerin konuşma ve dinleme becerilerini de ölçebilmelerine olanak sağlanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz öğretim yılı içerisindeki dil becerilerinin gelişimini görerek kendilerine yol haritası çizebilmektedir.