Özel Ege Lisesi “Ayın Yazarı” etkinliğinde yazar Banu Bozdemir’i konuk etti.  Çocuk kitapları yazarı Bozdemir, 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz için ayrı oturumlarda söyleşi gerçekleştirerek öğrencilerimizin sorularını cevapladı.  Etkinlik kapsamında 2. sınıf öğrencileri yazarın “Küçük Sinemacılar” adlı kitabını, 3. sınıflar “Dansçı Caretta” adlı kitabını, 4. sınıflar ise “Zamanda Yolculuk” adlı kitabını okudu. Yazar Bozdemir, söyleşinin ardından öğrencilerimizin kitaplarını imzaladı.

Banu Bozdemir kimdir?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Birçok gazete ve dergide editör ve sinema yazarı olarak görev aldı. Film ve sinema dergilerinde Türk sineması röportajları yaptı. Hâlen internet portallarında sinema yazarlığı yapmaktadır.

TRT’ye çektiği “Bakış” adlı bir de kısa filmi bulunan Bozdemir’in “Küçük Sinemacılar”, “Benim Trafik Kitabım”, “Dansçı Caretta”, “Köpük Ülkesi”, “Renkli Eldivenler ve Küçük Kar Tanesi”, “Duman Çetesi” ve “Zamanda Yolculuk”, “Ajan Bilbo” ve “Son Kurşun Kalem” isimli çocuklar için yayımlanmış 16 kitabı bulunuyor.