TÜBİTAK Bölge Sergisi’ne yüksek sayıda projesi davet alan ve Ankara’da yapılan ulusal sergide Ege Bölgesini temsil etme geleneğini yıllardır sürdüren Özel Ege Lisesi, bu yıl da önemli bir başarıya imza attı. Öğrencilerimizin hazırladığı toplam 12 proje TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde yarışmak üzere davet aldı.

Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu rehberliğinde aşağıdaki toplam 12 projemiz 30 Mart -2 Nisan 2015 tarihleri arasında TÜBİTAK Bölge Sergisinde bilim dünyasının dikkatine sunulacaktır.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 22.254 öğrencinin hazırladığı toplam 13.775 proje başvurusu yapıldı. Tüm Türkiye’de 1.200 adet proje sergilenmeye değer bulundu.

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisine davet alan öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI
46. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
İZMİR BÖLGE SERGİSİ PROJELERİMİZ:

SIRA
DAL
PROJENİN ADI
HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER
DANIŞMAN ÖĞRETMEN
MATEMATİK
ÜÇ BOYUTLU UZAYDA HERON VE BRAHMAGUPTA FORMÜLLERİNE FARKLI BİR BAKIŞ
ZEYNEP SEZER
GÜNEŞ BAŞKES