Uzun yıllardan bu yana ortak çalışmalarını sürdüren Özel Ege Lisesi ve KİTVAK bu yıl da önemli bir işbirliğine imza attı. Okul Aile Birliği’nin büyük desteğiyle Özel Ege Lisesi öğrencilerinin toplum hizmeti çalışmaları kapsamında yıl boyunca gerçekleştirdikleri organizasyon ve çeşitli kermeslerden elde etikleri gelir anlamlı bir törenle KİTVAK Yönetim Kurulu Üyelerine teslim edildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi Projesi’nin yapımında değerlendirilmek üzere toplanan bağışlar, öğrencilerin de katkılarıyla hazırlanan bir hediye çekiyle sembolize edildi.

Özel Ege Lisesinde gerçekleşen törene okul müdürleri Aylin Musluoğlu ve Sibel Şenol ev sahipliği yaptı. Törene KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Nesrin Çoşkun, Maksude Kılınç, Engin Cankes katıldı ve öğrencilere KİTVAK’ın 2015 yılında sürdürdüğü çalışmaları detaylı bir şekilde anlattı. Damdan düşenin halini anlamak için damdan düşmek gerekmez diyen Başkan Soncul herkesi toplumun ortak sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak projelere destek olmaya çağırdı. “Ege Üniversitesi için yaptığımız konuk evinin ardından şimdi de bir benzer konuk evini Dokuz Eylül Üniversitesinde hayata geçiriyoruz. Özel Ege Lisesi bize uzun yıllardır katkıda bulunuyor ve destekliyor. Bize emanet ettiğiniz her kuruşun yerine ulaştırıldığından emin olabilirsiniz. Herkesin çabası ve desteği çok önemli ama özellikle öğrencilerin desteği çok daha önemli. Hayata geçirdiğimiz askıda oda sistemi ile olanakları çok sınırlı hasta yakınlarına konaklama olanağı sağladık. KİTVAK bebekleri yaptık ve kısa sürede düşündüğümüzün çok üzerinde bir talep ve ilgiyle karşılandık. 3502 hattını hayata geçirdik. “Umut yazıp 3502”gönderen herkes konukevinin yapımına katkıda bulunmuş olacak. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Özel Ege Lisesi Yönetimine, Okul Aile Birliğine ve tüm öğrencilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol da yaptığı konuşmasında “Özel Ege Lisesi diğer sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra 2008 yılından bu yana KİTVAK’ı desteklemektedir. Biz bir öğrencimizin ardından KİTVAK’ı tanıdık. Bazı zamanlarda her şey sorunsuz ve dümdüz gitmiyor. Sistem bir anda insan için ters dönebiliyor. Böyle zamanlarda insanların yardımına koşan kurumlar var. KİTVAK da bunlardan birisi. Okulların katkıları çok önemlidir. Hem kitlesel olarak daha geniş bir alana ulaşılabilir hem de öğrenciler yani çocuklarımız geleceğimizdir. Onların, hayatı tüm renkleri ile görebilen, duyarlı insanlar olarak yetişmesinde bu gibi çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese ve özellikle Okul Aile Birliğimize çok teşekkür ederim.” dedi.