Dünyada liderlerin oyunu olarak anılan, münazara alanında önemli bir yerleşik kültüre sahip olan okulumuz 20-23 Mayıs 2016 tarihlerinde Gediz Üniversitesinin düzenlediği Liderlerin Oyunu Türkiye III. Liseler Arası Münazara Şampiyonası’nda birincilik kupasını kazandı.

10. sınıf öğrencilerinden Efe Şenoğlu ve 11. sınıf öğrencilerinden Gülçin Zeynep Çalandağ’dan oluşan ve danışmanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yelda Kantarcıoğlu’nun yaptığı münazara takımımız Türkiye’nin çeşitli illerinden 52 takımın yer aldığı turnuvada yaptıkları tüm maçları kazanarak birinci oldular. Jüri değerlendirmeleri sonucunda 11. sınıf öğrencimiz Gülçin Zeynep Çalandağ 104 öğrenci içinde en iyi birinci konuşmacı kupasını alırken 10. sınıf öğrencimiz Efe Şenoğlu da en iyi ikinci konuşmacı seçildi. Turnuvada gölge takım olarak yarışan 11. sınıf öğrencilerimizden Can Ekicioğlu da çeyrek finale çıkma başarısını göstermiştir.

Liderlerin oyunu olarak bilinen münazara çalışmaları okulumuzda uzman kişilerin verdiği eğitimlerle 2012 yılında başlamıştır.  İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan eğitimlere katılan öğrencilerimiz çok kısa sürede köklü okulları geride bırakacak düzeye gelmiş ve ülkenin kayda değer turnuvalarında birçok derece elde etmiştir. Danışmanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Yelda Kantarcıoğlu ve Simge Akkın’ın yaptığı münazara kulübü dört yılda beş farklı takımla birçok turnuvada finale kalmış ve birincilik ödülleri kazanmıştır.

2013-2014 öğretim yılında Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından düzenlenen 5.Türkiye Münazara Ligi’ni toplam puanla Türkiye üçüncüsü, Gaziantep Kolej Vakfı Liseler Arası Münazara Turnuvası’nı da birinci olarak tamamlayan münazara takımlarımız; Gediz Üniversitesi tarafından düzenlenen Liderlerin Oyunu Gediz’de- Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın yedisinde final oynamış ve bir  İzmir birinciliği, bir Türkiye birinciliği kazanmıştır. Münazaraya yeni başlayan öğrencilerimiz de Gediz Üniversitesi Çaylaklar Turnuvası’nda iki takım olarak finale çıkmış ve İzmir birincisi olmuşlardır. Ayrıca okul takımımız Türkiye’nin önde gelen üniversite ve liselerinden toplam 186 takımın yer aldığı “8. Boğaziçi Çaylaklar Münazara Şampiyonası”nda da çeyrek finale kadar çıkarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.