Özel Ege Lisesinin uzun yıllardır sürdürdüğü Ayın Yazarı etkinliğinde bu yılın ilk konuğu Savaş Ünlü oldu. Çağdaş yazarlarla minik öğrencileri bir araya getirmeyi hedefleyen etkinlikte çocuklar Yazar Ünlü ile kitapları üzerine söyleşme fırsatı buldu.

Çocuk ve gençlerin edebiyat dünyasına ilgisini artırmayı amaçlayan etkinlik kapsamında 2. sınıf öğrencileri Savaş Ünlü’nün “Kuşumuz Özgür”, 3. sınıf öğrencileri “Beyaz Çoraplar”, 4. sınıf öğrencileri ise “Annemin Yaramazlıkları” adlı kitaplarını okudu.

Kitaplarını imzalayan Ünlü, öğrencilerin kendisi ve kitaplarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Daha sonra Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında Özel Ege Lisesi Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlikte birinci sınıf öğrenciyle buluşan Ünlü, çocuklara masal anlattı.