Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminin hazırladığı ve Psikolojik Danışman Rehber Öğretmen Hande Akkuş ve Psikolog Rehber Öğretmen Erkut Erkan’ın sunduğu seminerde çocuklarımızın ortaokula başlamayla yaşayacakları farklılıklar ve yenilikler ile bu süreçte velilerimizin yaşayabilecekleri olası zorluklar, çocuklarımızın hangi konularda desteğe ihtiyaç duyabilecekleri anlatıldı.

Ortaokullu olmakla eşzamanlı olarak bedensel, bilişsel ve duygusal olarak büyüyor olmalarından bahsedildi. Bu süreçte hem yeni okul düzenine, hem arkadaşlık ilişkilerine hem de büyümeye uyum sağlamaya çalışan çocuklarımızla olumlu iletişim ve ilişkiler kurabilmemiz, karşılaşılabilecek sorunların çözümünde doğru yol haritaları oluşturabilmemiz konusunda paylaşımlarda bulunuldu. Çocukların aile içi dinamiklerinin doğru yönetilmesinin, onların ortaokula uyum süreçlerini olumlu etkileyeceği konusuna vurgu yapıldı.

Seminerimize katılan tüm anne babalara teşekkür ediyoruz.

Ortaokula Merhaba konulu sunum için tıklayınız.