Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Okulumuzda yıllardır uygulanan akıllı kart sistemiyle aileler çocuklarının günlük harcamalarını görebilmekte, harcamalara limit koyabilmekte, arzu ediyorsa ürün sınırlaması yapabilmekte, kısaca veliler öğrencilerinin tüm hesap hareketlerini bu sistemle takip edebilmektedir.  Bununla birlikte mağaza, kantin, kafeterya, kütüphane, ulaşım gibi bölümlerden yapılan alışverişlerde/işlemlerde bazı öğrencilerimiz akıllı kartlarını kullanırken bazı öğrencilerimiz de ödemelerini nakit olarak yapmaktadır.

Bugün gelinen noktada okulumuzdaki teknik altyapı, nakit kullanımını tamamen ortadan kaldırabilecek niteliktedir. Dolayısıyla öğrencilerin okuldaki nakit kullanımını sistemden tamamen kaldırmak amacıyla 3 Ekim 2016 tarihinden itibaren öğrencilere yapılacak ürün ve hizmet satışı akıllı kartlarla yapılacaktır.  Böylece bir yandan küçük öğrenciler için gündelik sorunlara neden olan nakit taşıma alışkanlığı ortadan kalkarken diğer yandan öğrencilerin teneffüslerde zaman kazanmaları ve daha iyi hizmet almaları sağlanacaktır.

Aynı şekilde okulumuzdaki öğretmenler ve çalışanlar da öğrencilere örnek teşkil etmesi amacıyla nakit kullanamayacak, belirtilen tarihten itibaren tüm harcamalarını akıllı kartlarla yapacaktır.

Aileler çocuklarının kullanacakları miktarı her zaman olduğu gibi muhasebe bölümünden öğrenci kartlarına yükleyebilecektir.  Kartı olmayan veya kaybeden öğrencilerin en kısa zamanda kartlarını almaları okuldaki ihtiyaçlarını karşılamaları bakımından önem arz etmektedir.

Yeni uygulamanın öğrencilerimize kolaylık sağlayacağını umar, anlayış ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.

ÖZEL EGE İLKÖĞRETİM KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ

ÖZEL EGE LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ