Okulumuzun geleneksel yarışmalarından olan Okullar Arası Matematik Yarışması’nın başvuruları başladı.  Yarışmaya başvurular www.egelisesi.k12.tr adresi üzerinden “Özel Ege’de Yaşam” linkini tıklayarak veya faks yoluyla yapılabilir. Yarışmanın son başvuru tarihi ise  23 Şubat 2018 Cuma.

Bu yıl 20. kez düzenlenecek yarışma 4 Mart 2018 Pazar günü saat 11:00’de Özel Ege Lisesinde yapılacak.  Yarışmaya ülke genelinden ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılabilecek. Matematik alanında yetenekli gençleri buluşturan Özel Ege Lisesi Okullar Arası 20. Matematik Yarışması, 3 klasik ve 25 test matematik sorusundan oluşacak. Sınav süresinin 100 dakika olduğu yarışmada her öğrenci, bulunduğu sınıfa kadar öğrencilik yaşamı boyunca edindiği tüm matematik bilgisinden sorumlu olacak.  Geçmiş yılların sorularına “Özel Ege’de Yaşam” linki tıklanarak ulaşılabilir.

Matematik alanına ilgi duyan gençlerimizi yarışmamıza davet eder,  sınava girecek gençlere başarılar dileriz.