Okulumuz 12. sınıf öğrencilerinden And Kaan Ata Yılmaz, Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından düzenlenen ve dünyada sadece 40 kişinin kabul edildiği Quantum Cryptography School for Young Students adlı yaz programına burslu olarak kabul aldı. 7-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan  yaz okulunda öğrenciler, uygulamalı olarak kuantum kriptografi üzerine odaklanma fırsatı yakalayacaklar. Bu bir haftalık akademik zenginleştirme programında öğrenciler, güvenli iletişimi sağlayabilmek için kuantum mekaniğinin ilginç yasalarını kullanarak kırılmaz şifreler geliştirmeye çalışacaklar.

Alanında uzman araştırmacılar ile tanışma ve birlikte çalışma fırsatı yakalayacak olan öğrencimiz And Kaan Ata Yılmaz’ı tebrik ediyor, başarılı bir yaz okulu dönemi geçirmesini diliyoruz.