Özel Ege Lisesi 10. sınıf öğrencisi Türkan Deniz Özkırıç, Alman-Türk Gençlik Köprüsü ve AFS Kültürlerarası Karşılaşmalar Derneği tarafından teknolojiye, matematiğe ve doğa bilimlerine meraklı öğrencilere yönelik olarak Almanya’da düzenlenen Intercultural Science Lab yaz kampına Türkiye’den kabul alan 12 öğrenciden biri oldu.

Almanya’nın Braunschweig kentinde 29 Temmuz 2017 - 13 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen Intercultural Science Lab yaz kampına  Almanya'dan ve Türkiye'den katılacak öğrenciler, akranlarıyla birlikte panellerde, seminerlerde ve şirket ziyaretlerinde MINT (Matematik, Enformasyon, Doğa Bilimleri, Teknoloji) konularının çok yönlülüğünü ve ayrıntılarını keşfedecek. Öğrenciler iki haftalık yaz kampı boyunca laboratuvarda çalışacak, DNA izole edecek, kendi duş jelini üretecek, nasıl motor yapıldığını öğrenecek ve uçuş emniyeti hakkında  bilgi edinecek.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.