Özel Ege Lisesinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla “Pratik Matematik” etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimizin teorik matematik kavramlarını keyifli aktiviteler aracılığıyla pratiğe dökmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik için on yedişer farklı istasyon kurulumu yapıldı. Öğrenciler üçerli takım çalışması hâlinde 75 dakika boyunca istasyonlarda çözüme ulaşmaya çalıştı. Türkçe ile matematik bilgilerini pekiştiren öğrenciler tahterevalli sistemi ile ağırlık kıyaslamaları yaptı, simetri aynaları ile simetri eksenini keşfedip aynalardan görüntüler oluşturdu ve şekil eşleştirmeleri sonrasında şifreleri çözdü. Etkinlik sonunda sertifika alan öğrencilerimizi performanslarından dolayı kutlarız.