Kanada, Waterloo Üniversitesi, CEMC (The Center for Education in Mathematics and Computing) tarafından düzenlenen CIMC (9. ve 10. sınıflar), CSMC (11. ve 12. sınıflar) adlı matematik yarışmaları 21 Kasım 2014 tarihinde yapıldı. CSMC sınavında Doğa Yüksel, CIMC sınavında da Kaan Fanosçu okul birinciliği madalyası almaya hak kazanmıştır.

Özel Ege Lisesi, 2014 CSMC  yarışmasında,  50 okulun yer aldığı uluslararası ülkeler (Kanada ve ABD dışı) listesinde 219 toplam puanla yirmi birinci sırada yer aldı. Kurumun yapmış olduğu puanlama kategorisine göre CSMC sınavında öğrencilerimizin grupları aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

·         Doğa Yüksel III.

·         And Kaan Ata Yılmaz IV.

·         Tilbe Gökçel V.

Kanada ve ABD dışındaki çeşitli ülkelerden 50 okulun sıralandığı 2014 CIMC yarışmasında ise Özel Ege Lisesi 236 puanla yirmi  dördüncü sıraya yerleşti. CIMC sınavında

·      Kaan Fanosçu  IV.,

·      Alpbilge Aslan  V.,

·      Karya İslamoğlu V.

·      Zeynep Sezer V.

grupta yer alarak uluslararası okullar kategorisinde onur listesine girmeye hak kazanmıştır. CIMC sınavında 43 ve üzeri puan alan

·         Kaan Fanosçu

·         Alpbilge Aslan

·         Karya İslamoğlu

·         Zeynep Sezer

·         Güneş Başkes

·         Alp Uysal

CSMC sınavında da 39 puan ve üzeri alan

·         Doğa   Yüksel

·         And Kaan Ata Yılmaz

·         Tilbe Gökçel

·         Berkay Çuhadar

·         Sıla Avar

·         Tanalp Şengün

·         Kerim Eraslan

·         Kemal Anıl İçöz

·         Mert Bircan

adlı öğrencilerimiz tüm katılımcılar arasında %25’lik dilime girerek üstün başarı sertifikası (Certificate of Distinction) ile ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

2014 CSIMC INTL Provincial Report