Amerikan Matematik Derneği (MAA) tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen AMC 10B (9 ve 10. sınıflar) ve 66.sı düzenlenen AMC 12B (11 ve 12. sınıflar) adlı matematik yarışmaları okulumuzda yapıldı. AMC 10B sınavında 10. sınıf öğrencilerimizden Alpbilge Aslan, AMC 12B sınavında ise And Kaan Ata Yılmaz okul birincisi oldu. Ayrıca Özel Ege Lisesi, AMC 12 sınavında en yüksek üç puanı alan öğrencilerin puanlarının toplamından oluşan okul takım puanı ile Liyakat Sertifikası (School Merit Roll) almaya hak kazanmıştır.

Amerikan ulusunun matematik milli olimpiyat takımına öğrenci belirlemek amacıyla yaptığı sınavların ilk ayağını oluşturan AMC 12B sınavında 100 ve üzeri, AMC 10B sınavda 120 ve üzeri puan alan öğrenciler, AIME (American Invitational Mathematics Examination) sınavına katılmak üzere davet almaktadırlar. 12. sınıf öğrencilerimizden And Kaan Ata Yılmaz ve Doğa Yüksel, 11. sınıf öğrencilerimizden Kerim Eraslan AMC 12B sınavında belirlenen puan barajını aşarak AIME sınava katılmaya hak kazandı. Sınavda öğrencilerimiz, yanıtları 0 ile 999 arasında yer alan tam sayılardan oluşan sorulara 3 saat boyunca cevap vermeye çalışacak.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, 25 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan sınavda başarılar diliyoruz.