Özel Ege Lisesi 12. sınıf öğrencileri Selin Yağmur Çakmak ve Karya Gülen,  52 farklı ülkeden 300 öğrencinin katılımıyla Amerika’da düzenlenen Global Genç Liderler Konferansı’na bireysel olarak davet aldı.  10 gün süren konferansa katılan öğrencilerimiz, okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil etti.

Öğrencilerimiz, Washington D.C. ve New York’ta gerçekleşen konferansta iki farklı simülasyon gerçekleştirdi. İlkinde Selin Yağmur Çakmak Japonya’yı, Karya Gülen ise Rusya’yı temsil etti. Öğrenciler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kapsamında 2020’de gerçekleşecek bir kurgu üzerine kendi ülke grupları ile beyin fırtınası yaparak çözümler üretti ve bu çözüm önerilerini katıldıkları farklı konferans salonlarında diğer 12 ülkenin temsili delegelerine sundu. Öğrencilerimiz konferansın bu bölümünde farklı salonlarda yönetici konumunda yer aldı.

İkinci simülasyonda da Çakmak ve Gülen, Barış ve Güvenlik Komisyonunun Kitle İmha Silahları Alt Komisyonunda yönetici olarak görev aldı. Burada ortaya konan çözüm önerileri delegeler arasında tartışıldı ve oylandı. Öğrencilerimiz bu konferanslar süresince Dünya Bankası, ABD Eyalet Departmanı, Birleşmiş Milletler ve seçkin üniversitelerin profesörlerinden, ekonomi, liderlik, dünya görüşü, insan hakları ve siyaset gibi konularda dersler alma fırsatını yakaladı.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.