Özel Ege Lisesinden 2013-2014 öğretim yılında mezun olan Esin Özcan, Japonya Hükümeti’nin çok sınırlı sayıda öğrenciye verdiği üniversite eğitim bursunu kazandı. Öğrencimiz, her yıl Dünya çapında 120 kişiye verilen bu bursu 1960 yılından bu yana Türkiye’den kazanabilen üçüncü kişi oldu. Bu yıl yapılan son mülakata kalan üç öğrencinin ikisi Özel Ege Lisesi mezunu ikizlerdi. Ancak bir kişilik kontenjan olması sebebiyle diğer mezunumuz Ezgi Özcan şansını seneye yeniden deneyecek.

Halen Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde okumakta olan Esin Özcan, Türkiye için verilen tek kişilik kontenjanla eğitimine Japonya’daki Osaka Üniversitesinin Hazırlık Bölümünde devam edecek. Hazırlık yılının ardından ise Psikoloji alanında eğitim alacak.

Mezunumuzu bu istisnai başarısından dolayı kutlarız.