Özel Ege Lisesi 2016 mezunu Atakan Alkan, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından her yıl geçekleştirilen hava öğrencisi değişim programı  -International Air Cadet Exchange Programme (IACE)- kapsamında İngiltere’de düzenlenen iki haftalık yaz okulunu tamamladı.

Havacılıkla ilgilenen gençlerin farklı ülke kültürlerini tanımalarını, kendi kültürlerini tanıtmalarını sağlamak amacıyla 1947 yılında kurulan Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatına Türk Hava Kurumu 1953 yılında üye olmuştu.  9. sınıftan beri THK gönüllüsü olarak çalışan ve aldığı eğitimlerin yanında toplum hizmeti çalışmalarına da katılan Atakan Alkan, Türk Hava Kurumunun yaptığı ve ülke genelinden 60 öğrencinin katıldığı Türkçe ve İngilizce yazılı sınav ile mülakatları kazanan 8 öğrenciden biri oldu. 17-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin Cronwell Hava Üssünde havacılık eğitimi alan Alkan, maket uçak yapımından planörle uçuşa kadar birbirinden eşsiz deneyimler yaşadı. Öğrenimine İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde devam edecek olan mezunumuzu kutlar, başarılarının devamını dileriz.