Lise düzeyindeki gençleri araştırma projeleri geliştirmeye teşvik etmek amacıyla MEF Okulları ve MEF Üniversitesi ortaklığında düzenlenen  “26. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.

Toplam 13 ülkeden 508 projenin başvuruda bulunduğu yarışmada, Özel Ege Lisesinin üç biyoloji ve bir kimya projesi 23-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında UNIQ İstanbul’da yapılan final yarışmasında sergilendi.  Yarışma sonucunda öğrencilerimiz Bora Bölükbaşı ve Selin Yağmur Çakmak’ın hazırladığı ve rehber öğretmenliğini Dr. Onur Akpınar’ın yaptığı, “Kanser Tedavisi İçin Yenilikçi Nanomalzeme Üretimi” isimli proje kimya kategorisinde okulumuza Beşiktaş Belediyesi Özel Ödülü’nü kazandırdı.

Girdikleri yarışmalarda, festivallerde, spor müsabakalarında kısacası her türlü sosyal ve akademik ortamda fark yaratan öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.