Türkiye’nin en iyi matematikçilerini bir araya getiren Özel Ege Lisesi Okullar Arası 18. Matematik Yarışması’nın şampiyonları düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Büyük bir titizlik ve başarıyla 18 yıldan bu yana sürdürülen, alanındaki en prestijli yarışmalardan biri olan Özel Ege Lisesi Okullar Arası 18. Matematik Yarışması, sınırlarını bu yıl ilk kez Türkiye geneline yaydı.12 ilden 94 okulun birbirinden iddialı 259 öğrencisi yarışmaya katıldı. Öğrenciler,  25 test ve 3 klasik sorunun bulunduğu ve okulların her sınıf seviyesinde bir öğrenci ile temsil edilebildiği yarışmada başarılı olmak için çaba gösterdi.

Eraslan Vakfının katkılarıyla Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine, Bornova Belediye Başkan Vekili Mustafa Akkaya, Bornova İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Bakay, Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, eğitim yöneticileri, yarışmanın jüri üyeleri, ödül alan okul temsilcileri, öğrenciler ve aileler katıldı. Tören Özel Egeli öğrenciler Doğa Alper ve Cansu Genç tarafından sunulan piyano dinletisi ile başladı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü çeşitli resmî ve özel okulların matematik bölümlerindeki akademisyenler ve matematik öğretmenlerinden oluşan yarışma jürisine Lise Müdürü Aylin Musluoğlu teşekkür etti.

Törende konuşan Jüri Başkanı ve Ege Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Mısırlı, matematiğin bütün bilimlerin temeli olduğunu belirterek, “Umarım ki bu öğrencilerimiz gelecek öğrenim yaşamlarında başarılarını daha da artırarak ülkemizin bilim ve teknolojide gelişmesi yolunda önemli görevler üstleneceklerdir” diye konuştu.

Özel Ege Lisesi Matematik Bölüm Başkanı Engin Kolbaşı ise matematiğin insanları birleştiren en başarılı küresel dil olduğunu belirterek, “Bu dil insanları birleştirerek imkânsız gibi görülen birçok başarıyı elde etmemizi sağlamıştır. Matematikçiler matematik dilinin geniş sözcük dağarcığını ve karmaşık gramer yapısını kullanan usta sanatçılardır ve bize bu dili kullanarak olağanüstü eserler sunarlar. Bundan sonraki yaşamınızda da matematiğin sizlere ışık tutmasını ve bu yolda ilerlemenizi diliyorum” dedi.

Özel Ege Lisesi Okullar Arası 18. Matematik Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar

6., 7., 8. Sınıflar Sıralaması

1-    Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu – Bornova