Özel Ege Lisesinin 2017-2018 öğretim yılına yönelik liseye geçiş değerlendirme toplantısı Lise Müdürü Aylin Musluoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti.

Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Özel Ege Lisesinin taban puanı, öğrenci kabulü ve bursluluk gibi önemli konulara yer verildi. Lise Müdürü Musluoğlu, okulun Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji (T-M-F) derslerinden elde edilen ham puanların aritmetik ortalamasına göre öğrenci kabul ettiğini ve bu esasa göre 2017-2018 öğretim yılında lise 9. sınıfa 612,500 taban puanla öğrenci alınacağını söyledi.  Musluoğlu, burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin puanının en az 659,1667 olması gerektiğini ifade etti.

2016-2017 öğretim yılında okula kabul edilen ve hâlen 9. sınıfta okuyan 137 öğrencinin ülke dilimi ortalamasının %3,05 olduğunu dile getiren Musluoğlu, bu öğrencilerin T-M-F ham puan ortalamasının 659 (tavan puan 700), YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) ortalamasının 477, 713 (tavan puan 500) olduğunu söyledi. Özel Ege Lisesinin yüzden fazla okul arasında son altı yılın İzmir anadolu liseleri birincisi olduğunu vurgulayan Aylin Musluoğlu, okulun bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif çalışma alanlarında bundan daha fazlasını başardığını sözlerine ekledi.

Musluoğlu, şöyle dedi:

“2000 yılı ve sonrasındaki dönemde 827 Özel Ege Lisesi mezununun dördü burslu olmak üzere 15’i yurt dışında öğrenim görme hakkı kazanmıştır.  Bu dönemde mezun olan öğrencilerimizin yüzde 37,6’sı (80 kişi burslu) Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İTÜ, Koç Üniversitesi, ODTÜ ve Sabancı Üniversitesine, yüzde 24,6’sı (86 kişi burslu) Bilkent, Koç ve Sabancı Üniversiteleri dışındaki vakıf üniversitelerine, yüzde 24,6’sı Ankara, İstanbul ve İzmir’deki diğer devlet üniversitelerine yerleşmiştir. 2000 yılı ve sonrasındaki dönemde mezunlarımızın en çok yerleştiği bölümler arasındaki ilk beş bölüm tıp, işletme, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği olmuştur. 2009 yılı ve sonrasındaki dönemde ise en çok yerleşilen ilk beş bölüm tıp, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, hukuk ve makine mühendisliği olarak sıralanmıştır. Yine 2009 yılı ve sonrasındaki dönemde mezunlarımızın en çok yerleştiği üniversiteler ODTÜ (47 kişi), İ.D. Bilkent Üniversitesi (22’si burslu 38 kişi),  İTÜ, Koç Üniversitesi (27’si burslu 36 kişi), Ege Üniversitesi (16’sı tıp fakültesine olmak üzere 34 kişi) şeklindedir.”