Bilim Kahramanları Derneği tarafından 9 Ocak 2016 Cumartesi günü düzenlenen “Junior First LEGO League” fuarına Özel Ege Lisesi LEGO Robotik Kulübü, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan iki ayrı takımla katıldı. Okulumuzun ‘LegoEge” ve “Küçük Çevreciler’ isimli takımları LEGO parçalarıyla tasarladıkları modeller ve araştırmalarla atıklara çözüm üretmeye çalıştı.

2015 - 2016 sezonunun konusu, "ÇÖPE ÇÖZÜM ÇÖPLE ÇÖZÜM" olan fuarda takımlarımız bir yandan motorla hareket eden LEGO modeli inşa ederken, diğer taraftan konu ile ilgili araştırmalarını ve yaratıcı fikirlerini "Anlat Bana" posterleriyle ziyaretçilere sundu.

Matematik Öğretmeni Ezgi Oğuz rehberliğindeki 4. sınıf öğrencilerimiz Umut Batu Mengü, Kenan Kayalar, Emir Tigin Bayhan ve 3. sınıf öğrencilerimiz Tunahan Tarlacı, Uzay Arda Aydınoğlu’ndan oluşan LegoEge grubu, fuarda  “Küçük Einstein’lar” ödülünü elde etti.

Matematik Öğretmeni Merve Taşkıran rehberliğindeki 3. sınıf öğrencilerimiz Gür Gün Gürsel,  Efe Kayıkçıoğlu ve Bade Meçik tarafından oluşan Küçük Çevreciler grubu ise fuarda “Parlayan Yıldızlar” ödülü almaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.