Özel Ege Lisesi Fransızca Tiyatro Topluluğu öğrencileri, 19-21 Şubat 2015 tarihlerinde 8.si düzenlenen tiyatro festivaline katıldı. İzmir Yaşar Üniversitesinde Fransızca dilinde gerçekleşen festivalde her okuldan gelen öğrenciler karma gruplar halinde atölye ve tiyatro çalışması yaparak Les Couleurs- Renkler konusunda oyunlar hazırladı. Kukla, el sanatları, dans, perküsyon, müzik, atölyelerinde de çalışan öğrenciler gösteri ve atölye çalışmalarını velilere sergiledi.

İstanbul’dan Galatasaray, Saint Benoit, Saint Joseph, Üsküdar Amerikan Liseleri, Ankara’dan Tevfik Fikret Lisesi, İzmir’den Özel Ege Lisesi, Saint Joseph, Özel Çakabey Okulları, Özel İzmir Amerikan Koleji, Romanya’dan Colegiului Naţional, Andrei Mureşanu, Ürdün’den Amman La Salle Okulunun katıldığı festival yüzün üzerinde öğrenciyi konuk etti. Festival kapsamında dışarıdan gelen konukları İzmir’deki öğrenciler evlerinde ağırladı.

Fransızca Öğretmenleri Beste Erbak ile Özel Ege Lisesi’ni başarıyla temsil eden öğrencilerimiz Sude Güneş, Selin Yağmur Çakmak, Müge Demirsoy, Sevinç Sayar, Ece Bardakçı, Oğuz Kaan Buket, Deniz Cangı, Ömer Bora Taşçı, Ilgın Kişioğlu, Mustafa Doğukan Çetin, Ekin Sevinç, Lara Ece Çelebi, Yalçın Erim Günenç, Artun Silistreli, Nazım Kaan Metli, Gülçin Zeynep Çalandağ ve Deniz Aslı Arısoy’u kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.