Özel Ege Lisesi Kütüphanesi her sınıf seviyesine uygun çeşitli etkinlikler planlayarak gerçekleştirdi. Kütüphane kullanımı, tanıtımı ve burada uyulması gereken kurallar öğrencileri çeşitli dramalarla anlatıldı.

Kütüphane uzmanlarımız Yeter Aysu ve Şerife Ağırbaş çalışma kapsamında 4. sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi, araştırma, proje-ödev hazırlama teknikleriyle ilgili sunu, katalog taraması gibi konuları uygulamalı olarak anlattı.

3. sınıf öğrencileri kütüphane kullanımı ile ilgili oryantasyonun yanında, kitap ve kütüphanenin önemini vurgulayan bir drama izledi. Öğrencilere kütüphaneler hakkında genel bilgiler verilip eserlerin türlerine ve özelliklerine değinildi. “Uçan Kitaplar” isimli animasyon filmi gösterildi.

Ödüllü Kitap okuma kampanyası başlatıldı.  2. Sınıf öğrencilerine ise yine kütüphane kullanımı ile ilgili oryantasyon verildi. Kurallar dramatize edilerek vurgulandı. Öğrenciler kütüphane ve kitap konulu numaralandırılmış hikâye kartlarından hikâye yazdılar.

Kitap ve kütüphaneyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışma, öğrenciler için eğitici ve keyifli bir etkinliğe dönüştü.