Yabancı Diller Bölümü Almanca öğretmenleri tarafından okul öncesi öğrencilerine yönelik “Küçük Gezginler Almanya’yı Tanıyor” etkinliği düzenlendi. Çalışma kapsamında okul öncesi binası bu ülkeyi tanıtan yazılar, görseller ve öğrencilerimizin yapmış olduğu boyamalar ile süslendi.

Alman masal yazarları Grimm Kardeşler’in yazdığı ünlü “Rotkäppchen”  “Kırmızı Başlıklı Kız” masalını canlandıran Almanca Öğretmeni Daniela Schröder’i öğrencilerimiz büyük bir keyifle izledi.

Bu güne özel hazırlanan masal dekorlarının içinde oturan öğrenciler zaman zaman öğretmenin anlattığı masalın büyüsüne kapılarak onunla birlikte derste öğrendikleri Almanca sözcükleri tekrarladı. Daha sonra Almanca şarkılar söyleyerek dans eden öğrencilerimiz kendileri için hazırlanan hediyeleri aldı. Böyle bir etkinliğin içinde bulunmaktan çok mutlu olan miniklerimiz öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdi.