Dünya genelinden yaklaşık 6 milyon, Türkiye genelinden ise 34.630 öğrencinin katıldığı Kanguru Matematik Yarışması’nın eleme sınavı 18 Mart 2017 tarihinde okulumuzda yapıldı. Eleme sınavında 4. sınıf öğrencilerimizden Barkın Yıldırım, Can Zemzem ve Defne Çam, 5. sınıf öğrencilerimizden Onur Turanlı, 6. sınıf öğrencilerimizden Başak Kayalı, Melih Kırcalı, Kaan Kümüstekin ve Cem Yıldırım, 8. sınıf öğrencilerimizden Emir Aracı, 10. sınıf öğrencilerimizden Janset Güney ve 11. sınıf öğrencilerimizden Barış Tiryaki ilk %5’lik dilime girerek final sınavına katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi kutlar, 13 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak final sınavında başarılar dileriz.

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 70'e yakın ülkede uygulanmaktadır. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşmaktadır. Öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve yetenekli öğrencileri motive etmek amacıyla düzenlenen Kanguru Matematik Sınavı, 7-18 yaş grubundaki öğrencilerin 6 farklı kategoride katılabileceği bir yarışmadır. Sınav kategorilere göre 24- 30 arası çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta ve 75- 90 dakika sürmektedir.