Öğrencilerin matematik derslerinde edindikleri becerilerin uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak,  ulusal ve uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevgisinin yaygınlaştırılması, uluslararası düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulup yaygınlaştırılması, Türk öğrencilerinin ezbere dayalı matematik bilgilerinden ziyade yaratıcı matematik düşünce sistemlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla Kanguru Derneği (Association Kangourou Sans Frontieres (AKSF)) üyesi Kanguru Matematik Türkiye Organizasyonu tarafından düzenlenen Kanguru Matematik adlı matematik yarışmasına Özel Egeli öğrenciler de katıldı.

18 Mart 2016 tarihinde okulumuzda düzenlenen yarışmanın eleme ayağının 3. ve 4. sınıflar kategorisinde 4. sınıf öğrencilerimizden Lidya Dide Akın, Umut Karataş, Alisa Çelik, Demirhan Çelik ve Kenan Kayalar; 6. ve 7. sınıflar kategorisinde 7. sınıf öğrencilerimizden Elif Elmas, 6. sınıf öğrencilerimizden Pelin Baygeldi ve Yağız Hoşgör; 9. ve 10. sınıflar kategorisinde  10. sınıf öğrencilerimizden Sevinç Sayar, Meltem Şahin, Evren Geydirici ve Barış Tiryaki Türkiye genelinde ilk %5’lik dileme girerek ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazandı. Tüm kategorilerde Türkiye genelinde 30.000’e yakın öğrencinin katıldığı yarışmanın ikinci aşaması 14 Mayıs 2016 tarihinde organizasyonun belirlediği sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. 9. ve 10. sınıflar kategorisinde öğrencimiz Barış Tiryaki, yarışmayı  8. olarak tamamlamış ve madalya almaya hak kazanmıştır. 11 Haziran 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde madalyası takdim edilen öğrencimiz Barış Tiryaki’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.