Özel Ege Lisesi Fransızca Tiyatro Topluluğu öğrencileri 10 - 19 Mart 2015 tarihleri arasında Kanada'nın Québec Eyaleti Trois- Rivières şehrinde bu yıl “VI. Festival İnternational de théatre francophone de Trois- Rivières 2015” VI.Uluslararası Fransızca Tiyatro Festivali’ne katılmak üzere Özel Ege Lisesi Müdür Yardımcısı Necla Atıl ve Fransızca Öğretmeni Beste Erbak eşliğinde Kanada’ya gitti. Türkiye'den sadece okulumuzun katıldığı festival 15 tiyatro topluluğunun gösterisine sahne oldu. Kanada'nın Fransızca konuşulan bölümünde, "Ecole Chavigny"de gerçekleşen festival üç yüze yakın öğrenciyi ağırladı.

Festivalde atölye çalışmalarına katılan Özel Egeliler, ülkemizi ve okulumuzu tanıtan bir stant açtı. Çeşitli gösterilerin yapıldığı şenliklerde öğrencilerimiz, Halk Oyunları Öğretmeni İlknur Çelik Karagöz tarafından çalıştırılan ve "Kına Gecesi"ni simgeleyen bir halk oyunu gösterisi sundu.

Beste Erbak tarafından yazılan "Les interdictions" adlı oyunlarını büyük bir başarıyla sergileyen öğrencilerimiz hem ülkelerini hem de okullarını en iyi biçimde temsil etmiştir. Öğrencilerimiz, ikinci dil olarak öğrendikleri Fransızca'yı geliştirme fırsatı yakalayarak yeni dostluklar kurmuş, festivalin ardından çeşitli kültür gezilerine de katılarak Kanada hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Okulumuz Yüksel Eraslan Kültür Merkez’inde Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanan 27 Mart’ta Kanada Tiyatro Festival sunumunu Özel Ege’lilere yapmışlardır.

Festivalde okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Berhan Karaman, İlke Büyükyıldız, Selen Topkurulu, Berkay Yazıcıoğlu, Mert Aydın, Elif İskifoğlu, Zeynep Sezer, Ardan Han, Ege Berk Tuna, Cihangir Emre Özaras, Yaren Gündoğmuş, Selin Tunaboylu ve Ömer Bora Taşçı'yı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Festivale Katılan Ülke ve Okullar:

Kanada'dan École Jésus - Marie de Beauceville, Collège Régina Assumpla Montréal, École Secondaire L'escale Louisville, Collège Charles Lemogne Longueuil, École Robert Gravel Montréal, Polyvalente Le Carrefourt Val d'Or, Collège Notre Dame de Lourdes Longueil, École D'iberville Rouyn- Noranda, École Chavigny Trois- Rivières;

Lüksemburg'tan Ecole Privée Fieldgen,İtalya Sicilya'dan Lycée Convillo Cutelli, Liceo Linguistico Celio Rovigo,

Fransa'dan Collège Jean Jaures Montfermeil ve Ecole Chavigny

Trois- Rivières Festival Haberi