Özel Ege Lisesi öğrencilerinin üniversiteleri daha yakından tanımalarını sağlamak, bölüm ve meslek seçimlerinde onlara ışık tutabilmek amacıyla düzenlenen İstanbul Üniversiteleri Tanıtım Gezisi 21-23 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. 12. sınıf öğrencilerimizin lise öğretmenlerimiz Ufuk Kaya, Orhan Ahmet Kocaağaç, Cansel Baransel eşliğinde gerçekleşen gezisi keyifli ve verimli geçti.

Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Koç Üniversitesini ziyaret eden öğrencilerimiz, üniversite yetkililerinden okulların akademik ve sosyal yaşam, yurt dışı çalışmaları, burs imkânları gibi birçok konuda detaylı bilgi aldı. İstanbul üniversitelerinin havasını soluyan öğrencilerimiz, kurumların eğitim ortamları, kütüphane, spor ve sosyal tesislerini görme şansı buldu. Ziyaret edilen üniversitelerde öğrenim gören mezunlarımızla da bir araya gelen 12. sınıf öğrencilerimiz, bu üniversiteler hakkında merak ettikleri tüm konular hakkında mezunlarımızdan da bilgi almış oldu.

Program kapsamında öğrencilerimiz bir sanayi müzesi olan Rahmi Koç Müzesini ziyaret etti. Gezi programı dâhilinde öğrencilerimiz üniversite sınavları öncesi arkadaşları ile birlikte vakit geçirme, ekip ruhu ve birlikte hareket etme açısından da deneyim kazandı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve gezi süresince sorumlu ve uyumlu davranan öğrencilerimize teşekkür eder, öğrencilerimize üniversite yolunda başarılar dileriz.