Hükümet ve muhalefet gruplarını temsil eden öğrencilerimiz “ Hükümet  yenidoğan çocukları alıp hepsini eşit şartlarda yetiştirmelidir” argümanını tartıştı.. Tüm münazaracılar konuşmaları boyunca birçok argüman vererek, konu hakkındaki fikirlerini dile getirdi ve karşı grubun fikirlerini çürütmeye çalıştı. Tüm argümanlar net, tutarlı ve ikna ediciydi. Hükümet grubu münazaracıları Yaren Bozar, Nilüfer Şener, Meltem Şahin tarafından temsil edildi.  Muhalefet grubu münazaracıları ise, Selin Yağmur Çakmak, Efe Şenoğlu ve Ceren Kayrakçı temsil etti. Münazara maçında öğrenciler görüşlerini İngilizce bir şekilde dile getirdiler.

Etkinlik Yabancı Diller  bölümü ve İngilizce münazara kulübü (Debate Club) tarafından desteklenmiştir.