Emekli eğitim danışmanımız unutulmaz öğretmen İhsan Kurt’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Değerli öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine sonsuz sabır ve başsağlığı dileriz.

Mekânı Cennet olsun.

ÖZEL EGE LİSESİ

İhsan Kurt Kimdir?

1927 Ağrı doğumlu. Erzurum Erkek Öğretmen Okulunu tamamladıktan sonra ilkokul öğretmenliğine başladı. Sonrasında Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe ve Pedagoji bölümlerini bitirerek mesleğini ortaöğretimde sürdürdü. Yıllarca Öğretmen Okulu ve Yüksek Öğretmen Okulu müdürlüğü yaptı. İzmir Fen Lisesi, kuruculuğunu yaptığı okulların sonuncusudur. Bu görevleri esnasında değişik üniversitelerin değişik bölümlerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Türkiye'yi Atina'da “Avrupa Topluluğu Ülkelerinin Eğitim Programlarının Entegrasyonu” konusunda düzenlenen toplantıda temsil etti. Ayrıca UNESCO adına köy enstitülerinin programlarının yabancı ülkelerde uygulamalarının denetimini yapmak üzere Tunus ve Saygon'da bulundu. Belçika'daki Decroly Üniversitesinde eğitim çalışmaları yaptı. Meslek yaşamı boyunca bakanlık ve değişik kuruluşlardan 40'ın üzerinde takdir ve teşekkür aldı. 1985'de İzmir'de yılın öğretmeni seçilen Kurt, 1988'de ABD'nin ve dünyanın en saygın üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology 'den (MIT) takdirname aldı.