Çok uzun yıllardan bu yana devam eden her ay bir yazarı okulumuzda konuk etme ve öğrencilerimizle tanıştırma geleneğimiz 2015-2016 öğretim yılında da sürüyor. Yılın ilk yazar konuğu olarak Hidayet Karakuş bizlerle birlikte oldu.

Öğrencilerin sunumlarını dinleyen onların sorularını yanıtlayan ve kitaplarını imzalayan Karakuş aynı zamanda Özel Ege Lisesi Okul Radyosuna da konuk olarak röportaj verdi.

İlkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri ile buluşan yazarımızın “Dedem Çocuk Oldu”, “Sayısal Çocuk” ve “Bilgisayar’a Giren Tırtıl” adlı eserleri okundu. Özel Ege’de olmaktan büyük keyif aldığını söyleyen yazarımız Hidayet Karakuş’a biz de teşekkür ederiz.

Özel Ege Lisesi Okul Radyosunda 4. sınıf öğrencilerimizin Yazar Hidayet Karakuş ile yaptığı programı, 7- 13 Kasım 2015 tarihleri arasında her gün 14.30 ve 19.30’da dinleyebilirsiniz.

Hidayet Karakuş Kimdir?

İlkokulu köyünde okuduktan sonra 1964'te Isparta Gönen İlköğretmen Okulunu, 1966'da Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi. Şiire okul sıralarında başladı. Şiirleri Çağrı, Ilgaz, Varlık, Forum, Şölen, Adam Sanat gibi dergilerde yayımlandı.

İlk şiir kitabı "Günaydın Gül Yaprağı", 1979’da yayımlandı. Adana, Manisa, İzmir'de Türkçe öğretmenliği yaptı. 1992'de emekli oldu. Şiir dışında romanları, çocuk kitapları ve radyo oyunları vardır.

1981’de yayımladığı ilk romanı "Yağmurlar Nereye Yağar" ile 1981 Mehmet Ali Yalçın Roman Ödülü’nü alan yazar, on yıl sonra yazdığı ikinci romanı "Uykusu Derin Şehir" ile 1990 Ferit Oğuz Bayır Roman Ödülü’nü kazandı. "Şeytan Minareleri” adlı eseri ile 2010 Orhan Kemal Roman Armağanı’nı, ardından 2010 Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Roman Ödülü'nü kazandı. Bu romanın bir özelliği de “ve” bağlacını hiç kullanmamasıdır.

Yazar, yaşamını İzmir’de sürdürmektedir.

Çocuk Kitapları

Sıska Balıkçı, Al Yanaklı, Mavi Balon, Sıska Balıkçı, Alyanaklı Mavi Balon, Can Dede'nin Çocukları, Can Dede'nin Oyuncakları, Bilgisayara Giren Tırtıl, Bilgisayar Amca, Akıllı Tavşanlar, Sevgi Kuşları, Dedem Çocuk Oldu, Kuyudaki Asker, Serçenin Şiir Defteri, Yengeçten Korkan Köpek, Kardan Adam Kaçtı, Yaralı Tavşanın Doktoru, Bilgisayarlı Şapka, Annemin Mektupları, Bir Kedinin Anıları, Bahçeden Kovulan Çiçek, İşte O Çocuk, Başparmağın Şarkısı, Sayısal Çocuk, Oyuncakların Park Gezisi, Dönem Dolap Döner Kebap, Yurdunu Yitiren Ağaç,  Can Dede'nin Eşeği, Sahibini Gezdiren Kedi, Küçük Yeşil Tırtıl.