Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfının (KİTVAK)  hayırseverlerin desteğiyle yaptığı  Dokuz Eylül Üniversitesi KİTVAK-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevinin açılışı törenle yapıldı. Konukevinde hasta ve hasta yakınlarına moral olacak Eraslan Vakfı Kütüphanesini kuran Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan’a ve kütüphaneye olan katkılarından dolayı Genç KİTVAK’lı öğrenciler adına Genç KİTVAK Onursal Başkanı Kerim Eraslan’a teşekkür plaketi verildi.

Konukevinin açılışına Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, KİTVAK Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın,  KİTVAK Yönetim Kurulu üyeleri, Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan, Genç KİTVAK çatısı altında gönüllü çalışan Özel Ege Lisesi öğrencileri, Özel Ege Lisesi eğitim yöneticileri ve Okul Aile Birliği üyeleri katıldı. Heyet, açılış töreninin ardından Eraslan Vakfı Kütüphanesini ziyaret etti. KİTVAK Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, “Sizler sayesinde bu anlamlı projenin açılışını yaptık. Genç KİTVAK çatısı altında tamamen gönüllülük esasıyla çalışan tüm Özel Egeli öğrencilerimizi bir kez daha kutlarım. Eraslan Vakfına KİTVAK’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim. İyi ki varsınız.” dedi.

KONUKEVİNDE NELER VAR

KİTVAK’ın üçüncü büyük eseri olan, hasta ve hasta yakınlarına moral olacak konukevinde 41 oda ve 82 yatak kapasitesi bulunuyor. 4 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan yapı bodrum, zemin ve 2 yatak katı olmak üzere 4 kat olarak inşa edildi. Yapının bodrum katında depolar, personel giyinme-soyunma odaları, duş ve tuvalet bulunuyor. Zemin katta ise odalar, lobi, idari ofisler, restoran-kafeterya, çocuk oyun odası ve Eraslan Vakfı Kütüphanesi yer alıyor.