Prof. Dr. Suat Çağlayan tarafından 1996 yılında kurulan ve İzmir’e Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ile EÜ-KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi projelerini kazandıran KİTVAK, üçüncü projesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi inşaatını sürdürmektedir. Toplumun büyük bir kesimini oluşturan gençlerin toplum hizmeti ve sosyal sorumluluk projelerinin dışında tutulamayacağına inandıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, Genç KİTVAK oluşumunu 2008 yılından bu yana KİTVAK tarafından yürütülen hemen her projeye destek olan Özel Egeli öğrenci ve velilerin katıldığı bir törenle hayata geçirdiklerini söyledi.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerin yenilikçi ve yaratıcı toplum hizmeti çalışmaları yapacağına inandıklarını belirten Soncul, gençleri Genç KİTVAK çatısı altında topluma hizmet etmeye çağırdı. Toplantıda, 2014 ve 2015 yıllarında KİTVAK çatısı altında gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı yönetim kurulu tarafından Genç KİTVAK Eş Başkanı olarak seçilen Özel Ege Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Kerim Eraslan’a Genç KİTVAK madalyası verildi.

Kerim Eraslan yaptığı konuşmada “Genç KİTVAK olarak yapacağımız etkinliklerle İzmir’deki çeşitli hastanelerde tedavi görmekte olan onkoloji hastası çocuk ve gençlerin yani arkadaşlarımızın bu süreci yalnız kalmadan ve toplum hayatından çok fazla uzaklaşmadan geçirmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Sağlık sorunları nedeniyle okullarına devam edemeyen arkadaşlarımıza akran eğitimleri ile destek olmayı, onlarla kitap okumayı, film izlemeyi, eğlenceli aktiviteler gerçekleştirmeyi istiyoruz.  Uzun sayılabilecek bir süreyi hastanede geçirmek durumunda kalan çocuklara ve gençlere verebileceğimiz en değerli şeyin arkadaşlığımız olduğuna inanıyoruz. ” dedi.

Mehmet Necati Şentürk’ün sunumuyla Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yapılan tanıtım toplantısına KİTVAK Yönetim Kurulu Üyeleri İklil Ulueren, Nesrin Coşkun, Maksude Kılınç, Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan, Lise Müdürü Aylin Musluoğlu,  İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol, öğretmenler ile 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 300 kişilik bir davetli grubu katıldı.