Özel Ege Lisesinin 4. 5. 6. sınıf öğrencilerinden oluşan Uluslararası Gelecekteki Problemleri Çözme Programı (FPSPI) kulübü öğrencileri, ‘Animal Treatment’ (Hayvanlara Muamele) konusunda çözüm üretmek üzere FPS Koordinatörü Derya Yılmaz ve Danışman Öğretmenleri Sonat Kaya ile bir araya geldi. FPSPI; yaratıcı, analitik düşünce ve araştırma becerileri üzerine odaklanarak öğrencilerin 21.yüzyıl becerilerinin gelişmesini destekleyen bir eğitim programıdır. Program, takım veya bireysel şekilde bugün ve gelecekteki yerel, bölgesel ve küresel toplumun karşı karşıya kaldığı sosyal, ekonomik ve bilimsel konulardaki problem alanlarına altı basamaklı problem çözme sürecini uygulayarak öğrencilerin hayal gücü ve düşünce becerilerini kullanmasını gerektirmektedir.