Okulumuz 4. ve 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin uzay ve uzay teknolojileri alanında bilgilenmesini sağlamak ve fen bilimlerine olan ilgisini artırmak amacıyla Uzay Kampına gezi düzenlendi. Öğrencilerimiz tur sırasında eğitim merkezinde bulunan astronot simülatörlerinin çalışma prensipleri ve kullanım amaçları hakkında teorik bilgi alıp simülatörlerin nasıl çalıştıklarını gözlemledi. Ayrıca Newton’un Üçüncü Hareket Yasası, Ay’daki yerçekimi kuvveti, astronotların uzayda neden spor yaptıkları ve neden uzay kıyafeti giydikleri, uzayda bitkilerin nasıl yetiştirildiği, uzay mekiğinin ısı koruma sistemlerinin nasıl çalıştığı gibi konularda sorular sorup ilginç bilimsel deney gösterileri izledi.

Bilime ilgi duyan öğrencilerimizin bilimsel meraklarını hiç kaybetmemelerini dileriz.