Fen Araştırma Projeleri Yarışmasında Ödül Heyecanı

Özel Ege Lisesi Ege Bölgesi “Fen Araştırma Projeleri Yarışması” on üçüncü kez kapılarını bilime meraklı gençlere açtı. 21 Nisan 2015 Salı günü okulumuzda sergilenen projeler jüri tarafından değerlendirildi ve dereceye giren 13 projenin sahipleri Yüksel Eraslan Kültür Merkezindeki törenle ödüllendirildi. Törene Bornova Belediye Meclis Üyesi Pınar Uslu, Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Lise öğrencilerinin Fizik, Kimya ve Biyoloji ortaokul öğrencilerinin Fen ve Teknoloji, alanlarında katıldıkları yarışmaya, İzmir başta olmak üzere Adana, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ illerinden 89’u ortaokul, 86’sı lise olmak üzere toplam 175 proje başvurdu. Ön eleme sonucunda 71 proje sergilenmek üzere davet edildi.
Sergi sonucunda 13 proje ödüllendirilmiş, ilk üç derece şu şekilde gerçekleşmiştir.
Ortaokul öğrencilerinin katıldığı Fen ve Teknoloji alanında Manisa Üçpınar Yıldız Hanım ortaokulu öğrencisi Merve Uyanık altın madalya, Balıkesir Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Efe Mengeneci ve Gülce Öztaş gümüş madalya, Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri İrem Su Yücel ve Elvan Yıldırımkaya bronz madalya almaya hak kazandı. Narlıdere Özel TAKEV Ortaokulu öğrencileri Batuhan Narin ve Zekihan Özerdem’ın hazırladığı Fen ve Teknoloji projesi ise teşvik ödülüne layık görüldü.
Lise öğrencilerinin katıldığı Fizik alanında İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencileri Batuhan Sakal ve Utku Ege Yıldırım altın madalya, Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri Selimhan Bek ve Huzeyfe Okumuş gümüş madalya, Bayrampaşa Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Orhan Şentürk ve Fatih Akkocaoğlu bronz madalya kazandı.
Kimya alanında Bor Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Burak Uğur ve İbrahim Bal altın madalya, İzmir Özel Türk Fen Lisesi öğrencileri Ayben Pınar Kuruç ve Hilal Kayı gümüş madalya, Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri Ali Özdemir ve Semih Canbolat bronz madalya ile ödüllendirildi.
Biyoloji alanında İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Yaren Sever altın madalya, Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencileri Cansel Keskin ve Berfin Ezgi Ögel gümüş madalya, Muğla Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Baran Birgili bronz madalya kazandı
Özel Ege Lisesi olarak Ege Üniversitesi Fen Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerden oluşan jürimize teşekkür ederiz. Başvuru yapan, sergiye ve ödül törenine katılan tüm okul yöneticilerini, öğrenci ve rehber öğretmenlerini kutlar, bilime ve bilimsel yarışmalara olan ilgilerinin sürmesini dileriz.
Yarışma Jürisi:

Fizik Jüri Başkanı                      :
Prof. Dr. Hüseyin ERBİL

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü (Emekli)
Kimya Jüri Başkanı                   :
Prof. Dr. Demet KOYUNCU

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü
Biyoloji Jüri Başkanı                 :
Prof. Dr. Hüseyin ARIKAN

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü
Fen ve Teknoloji Jüri Başkanı :
Prof. Dr. Teoman KESERCİOĞLU

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı
Fizik Jüri Üyeleri                        :
Prof. Dr. A. Saim SELVİ

Prof. Dr. Mustafa TEPE

Doç. Dr. Cüneyt ÇELİKTAŞ

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü
Kimya Jüri Üyeleri                     :
Prof. Dr. Erol AKYILMAZ

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Böl.

Doç. Dr. Levent PELİT

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü
Biyoloji Jüri Üyeleri                   :
Prof. Dr. Nedret TORT

Doç. Dr. İhsan YAŞA

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü
Fen ve Teknoloji Jüri Üyeleri   :
Doç. Dr. Özlem ABACI GÜNYAR

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi BiyolojiBölümü