Dünya Çocuk Kitapları Haftası okulumuzda birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.  Öğrencilerimizin kitap sevgilerini arttırmayı, okuma alışkanlıklarını yaygınlaştırmayı hedefleyen hafta kapsamında Özel Ege Lisesi Kütüphanesi çocuk kitapları yazarı Savaş Ünlü’yü konuk etti. Birinci sınıf öğrencileri için konuk salonunda düzenlenen etkinlikte Fransızca öğretmenimiz Beste Erbak “Çirkin Ördek Yavrusu” adlı masalı anlatırken, Yazar Savaş Ünlü kendi çocukluğundan anılar paylaşarak çeşitli hikâyelerle sunumunu renklendirdi. Yazar Ünlü ve Erbak kendilerini dikkatle dinleyen minik öğrencilerden büyük alkış aldı. 4. sınıf öğrencilerimizden Melisa Sucuoğlu ve Defne Pırıl Güneşoğlu’nun kitaplarla ilgili şarkılar seslendirdiği mini konserle devam eden etkinlikler, Almanca öğretmenimiz Daniela Schröder’in masal kahramanı kostümüyle okul öncesi öğrencilerine okuduğu “Kırmızı Başlıklı Kız” adlı masal ile sona erdi.