“Yaşadığımız yerin temizliği, insan olmanın gereği.”

Özel Ege Lisesi, çocuklarımızın hayata hazırlanmasında, akademik - sosyal gelişimlerine ve çok yönlü donanımlarına hizmet edecek bir anlayışla onların eğitim süreçlerine katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Bununla birlikte gelecekteki başarı öyküleri ne olursa olsun, hangi statü ve gücün temsilcisi olurlarsa olsunlar insani vasıflarıyla öne çıkan ve anılan bireyler olmasını çok önemsemektedir.

Onların bu özellikleriyle aranılan ve anılan bireyler olabilmelerine yönelik okulumuz uzun yıllardır davranış eğitimi çalışmaları planlamakta ve sürdürmektedir. Belirli konuları “tema” olarak ele aldığımız bu yılki çalışmalara “Yaşadığımız yerin temizliği, insan olmanın gereği.” sloganıyla başlıyoruz. Birlikte yaşanılan ve kullanılan alanların hijyen ve temizliğinin, ortak duyarlılık ve çaba gerektirdiğini paylaşacağız. Yaşam alanlarımızın kişisel katkılarımızla daha temiz, konforlu ve estetik açıdan arzu edilen ortamlara dönüşebileceğini öğrencilerimizle tartışacağız. Kişisel temizliğimizin kendimize duyduğumuz saygının bir sonucu olduğunu konuşacağız.

Sürdürülen çalışmalara ilişkin detaylar için tıklayınız.