Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladık. Okul bahçemizde düzenlenen törene okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımızın yanı sıra velilerimiz de büyük ilgi gösterdi.  94. yıl heyecanının yaşandığı törende, 7’den 70’e tüm kalpler cumhuriyet için attı.

Törenin sunuculuğunu 10. sınıf öğrencilerimiz Beyza Doğan ve Kerem Kınal yaptı. Tören, Özel Ege Lisesi Boru Trampet Takımı’nın alandan geçişiyle başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tarih Öğretmeni Özlem Şimşek Vural “Cumhuriyet ve Demokrasi” adlı konuşmasını yaptı.  Daha sonra 8. sınıf öğrencimiz Sude Sümbül “Bugün” adlı şiirini okudu. Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizin de şiirler okuyarak renk kattığı tören, Özel Ege Lisesi Korosu, halk oyunları ekibi, davul, zeybek, modern dans gösterileri ve okul orkestramızın müzik dinletisiyle devam etti.  Cumhuriyet’in 94. yılı kutlamaları kapsamında ilçemizde yapılan Okullar Arası Cumhuriyet Kupası Kros Müsabakaları ve okulumuzda gerçekleştirilen Sınıflar Arası Basketbol Müsabakaları’nda derece alan sporcu öğrencilerimize beden eğitimi öğretmenleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi.