Kanada Waterloo Üniversitesi The Center for Education in Mathematics and Computing tarafından 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen Canadian Intermediate Mathematics Contest (CIMC) ile 11. ve 12. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen Canadian Senior Mathematics Contest (CSMC) adlı matematik yarışmaları 24 Kasım 2016 tarihinde okulumuzda yapıldı. 2016 CSMC yarışmasına dünya genelinde 9.772, 2016 CIMC yarışmasına ise 9.053 lise öğrencisi katıldı. Yarışmalarda öğrencilerin 2 saatlik süre içerisinde uzun cevaplı 9 soruya yanıt vermesi beklenmektedir.

CSMC sınavında 11. sınıf öğrencilerimizden Maide İdil İspir ve Barış Tiryaki, CIMC sınavında ise 10. sınıf öğrencilerimizden Janset Güney ilk %25’lik dilime girerek üstün başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Ayrıca CSMC sınavında Maide İdil İspir ve Barış Tiryaki, CIMC sınavında ise Janset Güney okul birincisi olarak madalya ile ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.